SIMKAD PRIHATIN
PERTAMA DI MALAYSIA


Rumah Halo Prihatin merupakan sebuah pusat yang menyediakan penginapan untuk rumah anak yatim dan anak-anak malang. Tujuan utama Halo Telco menubuhkan pusat ini adalah untuk menyediakan tempat dengan tempat seperti 'RUMAH' kepada kanak-kanak ini Persekitaran yang baik untuk anak-anak membesar dan memastikan anak-anak ini mendapat pendidikan yang terbaik dan menjadi insan yang berguna apabila mereka dewasa nanti.

Rumah Halo Prihatin
Anak Yatim Cheras

No 21, Jalan Suasana 3/1A,
Bandar Tun Hussein Onn,
Cheras, 43200 Selangor.

Rumah Halo Prihatin
Anak Yatim Johor

No 46, Jalan Semerbak 13,
Taman Bukit Dahlia,
Pasir Gudang, Masai, Johor.

" Dengan setiap langganan internet simkad Halo Telco, anda juga menyumbang kepada usaha CSR syarikat. "


GAMBAR AKTIVITI

UCAPAN PENGASAS

Assalamualaikum semua, saya Boss Shukex CEO Halo Telco. Saya percaya ramai yang pernah mendengar tentang Halo Prihatin tetapi masih tidak tahu apa itu Halo Prihatin serta fungsi dan tujuannya. Di sini, izinkan saya menerangkan secara ringkas program Halo Prihatin.

Halo Prihatin adalah program yang beroperasi di bawah Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Halo Telco dan mula beroperasi pada tahun 2020. Berpegang kepada konsep 'Rezeki untuk di Kongsi' kerana kita percaya bahawa dalam rezeki kita, sebahagian rezeki adalah milik orang lain.

Tujuan Halo Prihatin diwujudkan adalah sebagai pusat bantuan untuk menyokong dan sentiasa peka serta prihatin terhadap golongan yang memerlukan ketika kecemasan. Sejak penubuhan Halo Prihatin, kami giat menganjurkan pelbagai program amal demi menyalurkan bantuan kepada mereka yang ditimpa musibah dan mereka yang kurang bernasib baik. Baru-baru ini, kita tahu bahawa ramai rakyat Malaysia telah terjejas oleh banjir besar yang melanda banyak tempat di Selangor. Kami mengambil inisiatif dan cabaran dan turun ke kawasan terjejas di Hulu Langat dengan misi membantu mangsa yang terjejas. Bukan itu sahaja, kami juga berasa amat bertuah kerana berpeluang membantu mangsa yang terjejas teruk dalam kebakaran rumah di Tawau, Sabah.

Selain menyediakan keperluan asas dan sedikit saguhati, kami juga membantu dalam membersihkan dan membina semula rumah mereka yang terjejas akibat bencana alam yang melanda mereka. Selain memberi bantuan kepada mereka yang memerlukan, Halo Prihatin mencapai satu lagi kejayaan dengan menubuhkan Rumah Halo Prihatin di Cheras pada 2020, dan satu lagi di Pasir Gudang, Johor Januari lalu. Tujuan utama penubuhan Rumah Halo Prihatin adalah untuk menyediakan tempat Perlindungan yang dipanggil 'RUMAH' kepada kumpulan rumah anak yatim dan kanak-kanak malang. Dengan rumah Halo Prihatin ini, mereka boleh mempunyai persekitaran yang lebih baik untuk proses pertumbuhan mereka. Halo Telco ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua pengguna kad sim Halo Telco di seluruh Malaysia yang sentiasa tinggal bersama kami dan membeli langganan bulanan mereka melalui kad sim Halo Telc.Ini kerana, melalui tindakan itu, ia secara tidak langsung akan membantu kita meneruskan usaha berkongsi rezeki dengan mereka yang memerlukan. Sekali lagi terima kasih kepada semua pengguna Halo Telco, anda semua memang hero tanpa berkopiah.

Terima kasih semua. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.